Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osobní

Focení mě chytlo už v dětství, kdy si rodiče pořídili automatický fotoaparát. Tenkrát se ještě používaly kinofilmy a tak jsem se k focení dostával jen při rodinných oslavách a podobných příležitostech.

Poté následovala dlouhá pauza. Až když jsem jako teenager dostal svůj fotoaparát, začal jsem fotit vše co mi přišlo pod ruku. Bohužel vyvolávání snímků mi zabíralo mnoho času i peněz. Opět tedy z finančních důvodů následovala nějaká pauza.

K focení jsem se vrátil v dospělosti, kdy jsem již měl zajištěný příjem i zázemí. Pořídil jsem si kompakt Panasonic. Začal jsem se tedy věnovat focení o to více než kdy předtím. Postupně jsem přešel na zrcadlovku Olympus. Z důvodu mé pracovní vytíženosti jsem se k focení dostával stále méně a méně. V současné době se tento stav snažím změnit a začínám opět pracovat na svých uměleckých sklonech. V současnosti se zaměřuji zejména na TFP focení. S technikou jsem se vrátil ke kořenům a opět používám kompakt. Má své nesporné výhody, ale i určitá omezení. Bohužel na tato omezení narážím čím dál častěji. Proto je možné, že časem opět změním techniku. Zvažuji koupi nějaké bezzrcadlovky, nejspíše od Canonu. Jestli máte jiný názor nebo námět na nějakou levnou, dobrou techniku používat, budu jako věčný začátečník rád za jakékoliv rady a podněty.